Az a kép megvan, hogy elhatározod: most megnézel egy jó filmet, de hiába nyomkodod a tévé távkapcsolóját, sehol egy érdekes műsor? Aztán belenézel a streaming kínálatba is, és fél órán keresztül keresgélsz, mégsem találsz egyetlen olyan filmet sem, ami első ránézésre érdekesnek tűnne. A végén azon kapod magad, hogy ennyi idő alatt akár már egy film felénél is tarthatnál, úgyhogy végül lehorgonyzol egy közepesen unalmas tévéműsornál, vagy egy sokszor újranézett sorozat egyik epizódjánál.

Pedig jó filmekből bőséges a kínálat, csak pont akkor nem jönnek veled szembe, amikor szükséged lenne rájuk. De ha lenne valaki, aki már látta, és elmondaná neked, mennyire jó, vagy hogy miért nem kellene kihagynod…

pont itt jön a képbe a filmtro. blog.

Úgy döntöttem, hogy akárhányszor megnézek egy olyan filmet vagy sorozatot, amit nagyon szívesen ajánlanék másoknak is, írok róla egy élménybeszámolót (introdukciót – innen a blog neve), hogy legyen mindig választás. Ne kritikára gondolj (bár nyilván legtöbbször méltatom is az alkotásokat), hanem olyan kedvcsinálóra, amit néhány villamosmegállónyi idő alatt el tudsz olvasni. A posztok végén megnézheted az előzeteseket is, és ha megjött a kedved, akkor már csak ki kell keresned a filmet.

Azokról nem írok, amiket megnéztem, de az ellenségeimnek sem kívánnám, hogy végigszenvedjék. A posztok zöme kifejezetten ajánlott alkotásokról szól, de az egyperces kategóriában olvashatsz olyanokról is, amelyekkel kapcsolatban vannak fenntartásaim, ám valami miatt mégis megtekintésre érdemesnek tartottam. Mivel mindannyiunknak más az ízlése, ezért biztos találsz majd olyat is, ami neked nem jön be. A legtöbb esetben mégis igyekszem azokat bemutatni, amelyek valami miatt kiemelkednek a tömegből.

Nem vagyok filmkritikus, nem tanultam filmesztétikát, így elképzelhető, hogy a szubjektív véleményem időnként szakmailag megalapozatlannak bizonyul. Viszont nagyon sokféle filmet és sorozatot szeretek, és nem kétséges, hogy amelyiknél billentyűzetet ragadok, az adott is nekem valamit, ezért ajánlom szívből másoknak is, és bízom benne, hogy ezzel egy kicsit segítek nektek a választásban.

— Kiss László, 2021. április